Anp 74258996

Jeroen van Koningsbrugge wil opnieuw in Amerika gaan wonen

Multitalent Jeroen van Koningsbrugge vertrok in 2016 met zijn gezin naar Amerika en woonde een half jaar in Malibu. Dat smaakt naar meer, vertelt hij aan Weekend.

Over een paar jaar is hij van plan weer in Amerika te gaan wonen, en deze keer langer, “een jaartje of zo”, zegt de 49-jarige acteur en presentator. Het is niet alleen heerlijk om er even helemaal uit te zijn, maar het werkt ook zeer bevorderend voor de familieband. “Het was een ontzettend leuke ervaring en ook als gezin waanzinnig: wanneer ben je nou zolang bij elkaar? Die band is ook niet meer te breken.”

Zo gaaf

Omdat je als gezin 24/7 bij elkaar bent in een vreemd land, groei je dichter naar elkaar, concludeert Jeroen. “Dan wordt je thuisbasis zo sterk, die is echt vervier-, vijfvoudigd in die tijd.” Maar, in 2016 waren kinderen nog klein. Inmiddels is dochter Valerie Jones twaalf en zoon Salomon Elvis vijftien. Hebben die wel zin om in Amerika de hele dag bij pa en ma te zitten? “Die zeggen nu al: ’Já, zeker weten!’ Ik zei: ’Maar tegen die tijd zijn jullie wat ouder, hebben jullie misschien een vriendje of vriendinnetje’, maar: ’Nee hoor! We gaan zeker mee!’ Als ze niet meegaan, is het ook goed. Mijn vrouw en ik gaan sowieso, want het lijkt me zo gaaf om daar weer lekker een tijdje te zitten.”

Lees het volledige verhaal en nog véél meer in Weekend nummer 6, nu in de winkel. Of lees het vijfde nummer online. Liever bestellen? Dat kan hier.