Demi Lovato werd moe van gebruiken non-binaire voornaamwoorden

Demi Lovato ging sinds mei 2021 een jaar door het leven als non-binair, maar vertelt nu dat ze moe werd van alle non-binaire voornaamwoorden die ze moest gebruiken. Dat is dan ook de reden dat ze terug is gewisseld naar zij/haar, vertelt ze het tijdschrift GQ Hype Spain.

“Ik moest mensen constant uitleggen waarom ik me identificeerde met die voornaamwoorden. Het was echt doodvermoeiend”, aldus de 30-jarige zangeres. “Ik werd er gewoon moe van. Maar juist daarom weet ik hoe belangrijk het is om erover te blijven praten.”

Lovato, die momenteel datet met collega-muzikant Jutes, maakt zich nog wel hard voor meer genderneutrale plaatsen voor iedereen. “Ik heb hier iedere dag mee te maken, bijvoorbeeld bij openbare toiletten. Naar het vrouwentoilet moeten gaan, ook al identificeer ik me er niet helemaal mee. Of bij het invullen van formulieren van de overheid waar je je gender moet specificeren”, stelt de Amerikaanse, die zich dan “verplicht” voelt om vrouw te selecteren omdat er geen andere opties zijn. “Ik vind dat dit moet veranderen. Hopelijk komen er in de toekomst meer opties.”