Dolly Parton

Dolly Parton wil nooit met pensioen en overlijdt liever op podium

Dolly Parton is ondanks een carrière van zes decennia in de muziekindustrie niet van plan om met pensioen te gaan. De 77-jarige zangeres vertelt op Greatest Hits Radio dat ze liever dood neervalt midden in een nummer op het podium dan dat ze de microfoon aan de wilgen hangt.

“Ik zal nooit met pensioen gaan”, zei ze. “Hopelijk zou ik op een dag midden in een nummer op het podium dood neervallen – en hopelijk een nummer dat ik heb geschreven – maar dat is hoe ik hoop te gaan.” De Amerikaanse zangeres van het nummer Jolene zegt er weinig keus in te hebben. “Maar ondertussen ga ik hooien terwijl de zon schijnt.”

Hoewel ze vastberaden is om te blijven optreden, heeft ze haar werkschema wel teruggeschroefd. Het toeren ligt inmiddels achter haar, vertelt ze. “Je moet zo lang wegblijven tijdens een tour om het productief en voorspoedig te maken en dat is veel op mijn leeftijd. Maar ik zal hier en daar speciale shows blijven doen, zoals een lang weekend of festivalshows.”

In november brengt ze haar nieuwe studioalbum Rockstar uit. Dat zal dertig nummers bevatten, inclusief negen originele nummers van Parton zelf en 21 klassieke rockcovers met artiesten als Elton John, Sting en Pink.