Placeholder

Christina Curry: ‘Ik heb Asperger en dwangstoornissen’

Christina Curry heeft een onstuimig jaar achter de rug. Ze ontdekte dat ze Asperger en dwangstoornissen heeft. Daarnaast kwam haar relatie met Elle Bandita tot een eind en nam ze een baan in een biologische supermarkt.

In een interview met VIVA vertelt Christina Curry over de veranderingen in haar leven en haar psychische problemen. De dochter van Adam Curry en Patricia Paay heeft het syndroom van Asperger en dwangstoornissen. 'Ik heb altijd het gevoel gehad dat er iets mis met me was. Dat ik mensen niet snapte en mensen mij niet. Ik heb een diagnose laten stellen en scoorde hoog op Asperger. Dat ik op sociaal vlak niet goed kan meekomen en mezelf vastklamp aan allerlei rituelen, komt doordat ik Asperger heb en dat is niet raar, maar gewoon oké', zo vertelt Christina.

Christina heeft ook afscheid genomen van de mediawereld. Na de breuk met zangeres Elle Bandita vond ze het tijd voor iets anders. Ze werkt nu in een biologische supermarkt. Over de tv-wereld zegt Christina: 'Ik heb geleerd dat ik daar helemaal niet tussen pas. Mensen draaiden alles om wat ik zei en daar werd ik elke keer gek en opgefokt van. Het werken in de winkel geeft me het vertrouwen dat niet iedereen me kut behandelt en ik wél een normaal leven kan leiden.'

Christina heeft inmiddels een nieuwe liefde in haar leven. Ze heeft namelijk een relatie met voormalig FC Twente-voetbalster Lisa Bosveld. 'Ik zag haar op een feestje en vond dat ze er drugsverslaafd uitzag, met van die lome ogen, alsof ze voor een twintigjarig meisje al veel had meegemaakt. Ik dacht: wow, jij ziet er zo moeilijk uit, ik wil weten wat je problemen zijn. Ik voel me aangetrokken tot mensen met problemen, omdat ik die zelf ook heb. Lisa is een soort engeltje: lief en puur. Soms denk ik dat ik haar puurheid nodig heb omdat mijn eigen geest zo verrot is', aldus Christina.