Dolly Parton

Dolly Parton speelt en produceert verfilming van eigen boek

Dolly Parton gaat spelen in de verfilming van haar boek Run, Rose, Run en zal ook helpen met de productie van de film. Actrice Reese Witherspoon is een van de producenten van de film.

De singer-songwriter en actrice schreef de bestseller, die eerder deze maand verscheen, samen met schrijver James Patterson. Het verhaal gaat over een jonge vouw die naar Nashville komt om muziek te maken en een ster te worden, maar ze heeft ook een geheim dat haar toekomst in gevaar kan brengen.

“James en ik houden van Reese en kijken ernaar uit om met haar en haar geweldige team samen te werken”, zegt Parton. Patterson: “Het was een plezier om met Dolly Parton aan dit boek te werken. Het is een geweldig verhaal waar we allebei trots op zijn.”

Hartverscheurend

Witherspoon heeft altijd veel bewondering voor Parton gehad, vertelt de actrice. “Naast haar magnetische aanwezigheid als artiest en performer, is ze een van de grootste songwriters en verhalenvertellers van onze tijd.” Haar bewondering voor Parton werd nog groter toen ze het boek las, vertelt ze. “Een aangrijpend en hartverscheurend boek dat ik niet kon wegleggen. Ik kon me niet anders dan vereerd voelen om met haar en James samen te werken om dit opmerkelijke verhaal naar het witte doek te brengen.”

Parton bracht talloze hits uit en speelde eerder in films als 9 to 5 en Steel Magnolias. Ze heeft pas een album gemaakt dat dezelfde naam heeft als het boek, uitgebracht via haar label Butterfly Records.