Ex-Jehova’s getuige Dennis Weening twijfelde lang over rol in The Passion: ‘Veel moeite gekost om verleden te verwerken’

Dennis Weening is vaak gevraagd voor The Passion, maar lang was hij er niet klaar voor. De presentator, die dit jaar de rol van Judas speelde, leefde lang als Jehova’s getuige, vertelde hij donderdag na afloop van het paasverhaal geëmotioneerd in The Passion Talk op NPO 1 Extra.

“De manier waarop ik ben uitgesloten, het heeft me veel moeite en tijd gekost om dat te verwerken”, zei Dennis, die ook vertelde het moeilijk te vinden om over het onderwerp te praten. “Ik heb heel veel tijd nodig gehad om over God of de Bijbel na te denken, ik wist er namelijk alles van.”

Uiteindelijk zei hij ‘ja’ tegen de rol van Judas, de verrader van Jezus (gespeeld door Soy Kroon). “Het is net als met een relatie. Als iets verkeerd afloopt, kost het tijd om het te verwerken. Het heeft heel veel tijd gekost, daarom wilde ik nooit eerder meewerken.” De 45-jarige presentator vond de rol van Judas wel een toepasselijke om te spelen. “In de ogen van heel veel mensen ben ik misschien wel een Judas, omdat er niet met mij gesproken en gepraat wordt. Ik ben nu wel op de juiste plek in mijn leven om daar een gezicht aan te geven.”

Tranen niet gespeeld

Een emotioneel moment voor Dennis was de judaskus, die hij Soy Kroon moest geven. Daarbij raakte Judas geëmotioneerd, maar die tranen waren niet gespeeld, aldus de presentator. “Het kwam allemaal terug. Mijn verleden kwam hier letterlijk terug. Het voelde alsof ik mijn hele verleden heb verraden.”