Bilal Wahib

Bilal Wahib doet zijn verhaal in talkshow Beau: kijkers nu al woest

Acteur Bilal Wahib is donderdagavond te gast in het programma Beau. Hier reageert hij voor het eerst op de commotie die is ontstaan na een chatsessie met een minderjarige jongen op Instagram. Bilal vroeg de jongen tegen betaling zijn geslachtsdeel te laten zien.

Dat meldt de redactie van het programma. De acteur, bekend van onder meer Mocro Maffia, is woensdag verhoord door de politie. Hij wordt verdacht van het maken en verspreiden van kinderporno.

‘Vreselijk veel spijt’

Via zijn advocaat liet Bilal woensdag weten “vreselijk veel spijt” van zijn “onbezonnen, totaal misplaatste grap” te hebben. Diverse partijen trokken woensdag hun handen van Bilal af. Zo zette zijn platenlabel TopNotch alle activiteiten stil. NPO Zapp haalde hem van het programma Teenage Boss, dat hij presenteerde. Ook zijn oude afleveringen van het programma offline gehaald.

#BoycotBeau

De aankondiging dat Bilal donderdagavond te gast is in Beau leidt tot commotie op sociale media. Veel mensen delen in de ochtenduren de hashtag #BoycotBeau. Critici vinden dat de tijd nog niet rijp is om in beeld boete te laten doen voor zijn actie dinsdagavond.