Op De Foto Frank Jansen Die Op Krukken Loopt

Drama voor Frank Jansen: ‘Ik ben in huilen uitgebarsten’

Frank Jansen, bekend van het televisieduo Frank en Rogier, kreeg een flinke schok te verwerken toen hij maandagavond door zijn Franse klusjesman werd gebeld: zijn buitenhuis bij Saint-Tropez is ten prooi gevallen aan de verwoestende bosbranden in Frankrijk.

De villa staat nog, maar het tuinhuis dat hij liet bouwen voor zijn klusjesman is compleet verwoest. Hierdoor zijn de klusjesman en zijn vrouw alles kwijt. “De inboedel, hun kleding en zelfs hun paspoorten…”, vertelt Frank aangeslagen aan De Telegraaf.

Modderpoel

Het Franse tuinhuis was net klaar na een ingrijpende verbouwing. “Alles zag er prachtig uit. Maar nu is er niets, maar dan ook niets meer van over. Niet alleen de dienstwoning, maar ook de andere gebouwen op het terrein bij het huis zijn tot de grond toe afgebrand. Het zwembad is één grote modderpoel.” De tv-persoonlijkheid kan het nog steeds niet geloven. “Het is allemaal vreselijk. Toen ik hoorde van de brand, ben ik in huilen uitgebarsten.”

Ravage

Frank ziet zijn jongensdroom letterlijk in rook opgaan, want de vraag is of zijn terrein ooit weer wordt zoals het was. “Het is nu even afwachten hoe alles eraan toe is. Daarna zal ik opnieuw moeten beginnen met opknappen en verbouwen. Alles stond er net weer beeldig bij. Ik was er trots op. Maar zoals ik tot nu heb gehoord, is het daar op het moment een immense ravage.”