Simon Cowell

Simon Cowell dronk en rookte al op 8-jarige leeftijd

Simon Cowell dronk en rookte al op 8-jarige leeftijd, zei de producer tegen de Britse tabloid The Sun. Hij was “een nachtmerrie” als kind, beweert hij.

Zo zette hij ooit ook bijna het huis in brand. “Ik wilde aan mijn broer bewijzen dat de Kerstman niet echt bestond, dus ik vond het kostuum en zette de baard in brand.” Maar vervolgens liet de jonge Cowell de baard op de bank vallen, waardoor al snel flinke vlammen ontstonden.

Het bekende talentenjachtjurylid vertelde ook zijn vaders auto te hebben gestolen toen hij 10 jaar oud was. Deze auto heeft hij vervolgens in de prak gereden.

Arrestatie

De nu 62-jarige Cowell verveelde zich op school en ging daardoor rebelleren, zei hij tegen The Sun. Dat leidde ook tot een arrestatie. Hij richtte een neppistool bedoeld om erwtjes mee te schieten op een buschauffeur, in een poging de bus te kapen.

Die acties pasten echter niet bij zijn persoonlijkheid, stelde de Britse televisiepersoonlijkheid. “Het grappige is, als je kijkt naar alle problemen die ik heb veroorzaakt, dat ik een ongelofelijk verlegen kind was.”