Bilal Wahib

Slachtoffer Bilal wordt nog dagelijks gepest om omstreden filmpje: ‘Dit is pijn, pijn’

Leonardo, de minderjarige jongen die vorig jaar tijdens een Instagram Live-sessie van Bilal Wahib door laatstgenoemde werd uitgedaagd om zijn geslachtsdeel te laten zien in ruil voor geld, zegt dat hij nog steeds gepest wordt vanwege het filmpje. Hij krijgt nog elke dag scheldwoorden en verwensingen naar zijn hoofd geslingerd, zegt hij in gesprek met NOS Stories.

“Ik word veel gepest, ik ben niet zoals vroeger. Vroeger was ik een andere Leonardo en nu is het geen Leonardo meer”, aldus de 14-jarige. “We maken allemaal fouten in ons leven, maar dit is pijn, pijn.”

Sinds het filmpje is niets meer hetzelfde, legt de tiener uit. “Ik ga niet meer zoveel naar buiten als vroeger, ik was bijna elke dag buiten met vrienden. Chillen, overal naartoe. En nu heel veel vrienden kwijtgeraakt. Ze hebben me overal van verwijderd.”

‘Vroeger was ik een blije jongen’

De knul doet zijn verhaal in de hoop dat mensen anders naar hem gaan kijken. Dat hij daarmee mogelijk van de regen in de drup raakt, neemt hij voor lief. “Ik laat het op me afkomen, ik denk wel dat ze het gaan begrijpen en dat ze gaan weten hoe het is als mensen iemand pesten”, vertelt Leonardo. “Ik zou heel graag willen dat ik zoals vroeger was. Vroeger was ik een blije jongen. Elke dag chillen met veel matties van mij. Gewoon overal heengaan enzo, maar dat kan niet meer.”

‘Keerzijde van bekend zijn’

Bilal zelf vertelde eerder dat hij na het zogenoemde incident tegen een depressie en een burn-out aanschurkte. Hij vond het ook, tot op zekere hoogte, merkwaardig dat hij voor de hele wereld door het stof moest gaan. “Ik moest bij de familie zijn en bij het kind. Maar dat was al gebeurd, dat had ik al gedaan. Het moest óók nog op tv. Dat vond ik een beetje raar. Maar dat is de keerzijde van bekend zijn.”